E-mail   Magister   CCG.Dedecaan.net Rooster Agenda Mededelingen Andere locaties  

Welkom op locatie De Goffert

Ben je iemand die graag de handen uit de mouwen steekt? Wil je niet alleen in de boeken duiken, maar ook leren door te doen, te ontdekken en te ondernemen? Locatie De Goffert van het Canisius College heeft veel te bieden.

Het is binnen de regio Nijmegen de enige vmbo-school die binnen de sector techniek alle afdelingen in huis heeft. Daarnaast is er een afdeling Consumptief. We bieden alle leerwegen aan inclusief de GT-leerweg. In deze leerweg staat het uitdagende intersectorale programma technologie centraal.
Zo kunnen we het onderwijs bieden dat bij je past!

Zie ook:

  
Mededelingen

Uitnodiging voor gesprek over rapportage

De school vindt het belangrijk om de eerste rapportage samen met u en uw k kind persoonlijk tijdens een ouderavond te bespreken. Het eerste rapport van a alle leerjaren zal aan de ouders en de leerling persoonlijk overhandigd worden d door de mentor van uw zoon/dochter op de ouderavond.

Wij verwachten dat alle ouders zich inschrijven voor een gesprek met de mentor.
Vanaf donderdag 26 november tot maandag 7 december 9.00 uur kunt u zich via Ma Magister inschrijven voor de ouderavond (inloggen op ouderaccount).

Op de website treft u een eenvoudige handleiding aan om via Magister in te schrijven voor de oudergesprekken. De handleiding staat onder het kopje: Regelingen-Download.

 

Dyslexie-screening

Binnenkort vindt op onze school de dyslexie-screening plaats.

Wat is dyslexie?
Leerlingen met dyslexie hebben al jarenlang, ondanks veel hulp op de basisschool, moeite met technisch lezen. Ze lezen langzaam en maken fouten tijdens het lezen waardoor ze niet altijd snappen wat ze aan het lezen zijn, of waardoor ze aan het einde van een tekst vaak weer vergeten zijn waar de tekst over ging. Vaak hebben ze daarnaast ook moeite met spelling waardoor ze fouten schrijven.
Bij leerlingen die alleen moeite hebben met spelling maar waarbij technisch lezen voldoende is ontwikkeld, is géén sprake van dyslexie.

Opzet dyslexie-screening
Stap 1: onderzoek van het dossier dat de basisschool heeft overgedragen aan onze school. Wij kijken welke leerlingen nu én op de basisschool zijn uit gevallen op het gebied van technisch lezen. Ook kijken we of deze leerlingen extra ondersteuning voor technisch lezen hebben gehad in de basisschoolperiode.
Deze stap heeft inmiddels plaatsgevonden.

Stap 2: Aanvullend onderzoek  (leestestjes en een dictee) bij alleen díe díe leerlingen die bij stap 1 uitvielen. Als dit uw kind betreft dan krijgt uw ki k ki ki k ki kind een brief mee naar huis waarin staat wanneer dit aanvullend onderzoek pl plaats zal vinden (30 november). Als u niets hoort dan kunt u er van uit gaan da da da dat er bij uw kind geen signalen zijn voor dyslexie.

Mw. Marloes Hiethaar (orthopedagoog)

m.hiethaar@canisiuscollege.nl
 

Voorlichtingsavond keuzetraject en determinatie leerlingen 2e klas.
Op woensdag 25 november is er een voorlichtingsavond m.b.t. het keuzetraject en de determinatie van de leerlingen uit klas 2.
De voorlichting start om 19:30 uur in de aula.
Alle ouders/verzorgers van leerlingen uit leerjaar 2 hebben hierover een brief gehad via de e-mail.
Meer informatie m.b.t. de determinatie vindt u onder het knopje 'meer'.
 meer   

Leerjaar 4: Kiezen op Maat
Kiezen op Maat is een programma gericht op de loopbaanoriëntatie, beroepskeuze e en studiekeuze van uw zoon of dochter. Kiezen voor een vervolgopleiding is vaak lastig. Er zijn alleen in Nijmegen en de directe omgeving al honderden mogelijkheden. Waar te beginnen? Vanaf 24 november kunnen leerlingen zich weer inschrijven voor een meeloopdag.

Kiezen op Maat

 meer   

Openingstijden Restaurant 'Cook@College'.
Op 21 september a.s. opent ons restaurant Cook@College weer haar deuren.
Wij vinden het leuk u (weer) als gast te mogen ontvangen. De openingsdata voor dit schooljaar vindt u in de bijlage.
Omdat we maar een beperkt aantal gasten kunnen plaatsen is een reservering altijd noodzakelijk. Klik op 'meer' voor de beschikbare data en hou u kunt reserveren.
 meer   

 
  
  Recente activiteiten
   
Klas 2 bij de Oorlogsbegraafplaats
  
   
Coming Out Day 2015
  
  
  Deze week
 
maandag 23 november
• Deze week: Stage leerjaar 4
woensdag 25 november
• Voorlichtingsavond keuzetraject en determinatie leerlingen 2e klas
  
 Canisius College   Goffertweg 20   6532 AA   Nijmegen   T:024-3523680   F:024-3523681   E:degoffert@canisiuscollege.nl