E-mail   Magister   CCG.Dedecaan.net Rooster Agenda Mededelingen Andere locaties  

Welkom op locatie De Goffert

Ben je iemand die graag de handen uit de mouwen steekt? Wil je niet alleen in de boeken duiken, maar ook leren door te doen, te ontdekken en te ondernemen? Locatie De Goffert van het Canisius College heeft veel te bieden.

Het is binnen de regio Nijmegen de enige vmbo-school die binnen de sector techniek alle afdelingen in huis heeft. Daarnaast is er een afdeling Consumptief. We bieden alle leerwegen aan inclusief de GT-leerweg. In deze leerweg staat het uitdagende intersectorale programma technologie centraal.
Zo kunnen we het onderwijs bieden dat bij je past!

Zie ook:
  
  
Mededelingen

Prettige feestdagen!
We wensen alle leerlingen en hun familie prettige Kerstdagen, een gezellige jaarwisseling en vooral een gezond 2015 toe! De lessen beginnen weer op maandag 5 januari om 10.30 uur
 

Vernieuwing entree/garderobe
In de Kerstvakantie, en de weken erna, wordt onze entree/garderobe vernieuwd . Vloer, plafond en verlichting worden aangepast. Er komen ook nieuwe moderne kluisjes voor onze leerlingen. Totdat het klaar is, zullen we ons even moeten aanpassen. De kluisjes zullen tijdelijk in de aula worden geplaatst. Het is de bedoeling dat het begin februari helemaal klaar is.
 

Kerststollen voor stichting Awaka
Beste ouders,

Op donderdag 11 en dinsdag 16 december is er de mogelijkheid om een overheerlijke kerststol te kopen op school.
50% van de opbrengst gaat naar de stichting AWAKA.
Deze stichting zet zich in om een school in Uganda te ondersteunen. De school ligt in Rubirizi en heet de Unique High School. De directeur van deze school is een oud leerling van onze school t.w. Sander Kesseler uit Heumen.
Ook vorig schooljaar hebben we middels deze stollen actie ruim €1000,= ingezameld. Met dit geld is o.a. een nieuwe keuken gerealiseerd.
Dit jaar wordt het geld gebruikt om de slaapplaatsen en toiletvoorzieningen te verbeteren.

De stollen kosten;
€ 6,= voor een stol van ca. 1000 gram
€ 3,= voor een stol van ca. 500 gram


Ik hoop dat we ook dit jaar Sander en zijn leerlingen kunnen blijven ondersteunen met een geldelijke bijdrage.

Met vriendelijke groet,

H.Geurts
Docent consumptieve technieken
 meer   

Kiezen op Maat
Uw zoon of dochter doet dit jaar mee aan Kiezen op Maat. Kiezen op Maat is een programma gericht op de loopbaanoriëntatie, beroepskeuze en studiekeuze van uw zoon of dochter. Kiezen voor een vervolgopleiding is vaak lastig. Er zijn alleen in Nijmegen en de directe omgeving al honderden mogelijkheden. Waar te beginnen? En....hoe kunt u weten of uw kind volgend jaar toch niet iets heel anders wil? Is er straks wel werk in de richting waarvoor uw kind kiest? Hoe zelfstandig hij of zij ook is, als ouder/verzorger kunt u een belangrijke rol spelen in het keuzeproces voor een vervolgstudie.
 meer   

Collegegids
Met ingang van dit schooljaar brengt de school geen papieren Collegegids meer uit. Alle informatie die voorheen in deze gids stond, is geactualiseerd en maakt nu integraal deel uit van de website. Op basis van de bestaande indelingen van zowel de Collegegids als de website, is alle informatie opnieuw geordend in een logische menustructuur. Links op deze pagina staan de hoofdkoppen, onder deze hoofdkoppen bevinden zich subkoppen en soms is de informatie die hoort bij een subkop opgesplitst in tabbladen. We verwachten dat iedereen snel vertrouwd raakt met het navigeren door de vernieuwde website.
Onder 'Regelingen- Download' kunt u nog wel een collegegids downloaden.
 

Rooster / Magister
Op dit moment onvangen we berichten van ouders en leerlingen dat Magister niet helemaal stabiel is.Zo geeft Magister in het rooster soms aan dat er een les uitvalt terwijl dat niet zo is. We raden iedereen aan om het rooster via de website van de school te bekijken. Deze geeft wel een juiste weergave van het lesrooster. Klik op de homepage op rooster, daarna op hier. Sorry voor het ongemak. We hopen dat dit probleem zo snel mogelijk opgelost is.
 

Cook@College: Openingstijden restaurant schooljaar 2014-2015
Wilt u graag een keer komen eten bij Cook@College? Dat kan! Lees de informatie onder de kop 'meer', om de openingstijden te bekijken en hoe te reserveren.
 meer   

Wet op Passend Onderwijs

Op 1 augustus 2014 gaat de Wet op Passend Onderwijs in. Passend onderwijs is de nieuwe manier waarop onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben wordt georganiseerd. Het gaat om zowel lichte als zware ondersteuning, variërend van bijvoorbeeld extra begeleiding op school, aangepast lesmateriaal, hulpmiddelen of onderwijs op een speciale school.

De scholen in de regio Nijmegen werken met elkaar samen in een samenwerkingsverband en hebben afspraken gemaakt over hoe ze ervoor zorgen dat alle leerlingen in de regio Nijmegen onderwijs krijgen dat bij hen past. Op onze website vindt u het SOP (schoolondersteuningsprofiel) waarin u kunt lezen hoe wij de extra ondersteuning op onze school proberen vorm te geven. Wilt u meer lezen over Passend Onderwijs, ga dan naar de website www.passendonderwijs.nl en download de brochure voor ouders.
 

 
  
  Recente activiteiten
   
Say What You Want
  
   
Acitviteiten klas 2
  
   
Survival klas 3
  
  
  Deze week
 
maandag 22 december
• kerstvakantie ma 22 dec 2014 t/m vr 2 jan 2015
  
 Canisius College   Goffertweg 20   6532 AA   Nijmegen   T:024-3523680   F:024-3523681   E:degoffert@canisiuscollege.nl